Normal_slaap_slapen_bed_voeten

De National Sleep Foundation, een stichting die zich inzet voor het verbeteren van de gezondheid door middel van slaap, heeft richtlijnen opgesteld voor de perfecte nacht slaap. In de richtlijnen staat onder andere wat een goede nachtrust is en hoe die wordt bereikt. Dat meldt RTL Nieuws.

De stichting heeft vier belangrijke voorwaarden opgesteld. Allereerst moet in ieder geval 85 procent van de tijd in bed gespendeerd zijn aan slapen. Van mensen jonger dan 65 jaar mag worden verwacht dat zij binnen een half uur in slaap vallen. Middenin de nacht wakker worden is niet erg, zolang je maar één keer per nacht langer dan vijf minuten wakker bent. In totaal behelst de perfecte nacht maximaal 20 wakkere minuten.

Volgens slaapexpert Els van der Helm is het niet erg als de nacht er anders uitziet, zolang het gevoel overdag maar goed is. Exacte slaaptijden zijn er echter niet. “Precieze tijden zijn niet voor te schrijven, dat hangt sterk af van de mate waarin je een ochtend- of avondmens bent”, zegt Van der Helm. Haar advies is om overdag te sporten en bewegen, ‘s avonds te ontspannen. Daarmee wordt het gemakkelijker om in slaap te vallen.

Door: Redactie Nationale Zorggids