Logo_logo_jeroen_bosch_ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft het keurmerk van Joint Commission International (JCI) toegekend gekregen voor de veiligheid en kwaliteit van patiëntenzorg. Het keurmerk stelt wereldwijd hoge eisen aan zorginstellingen. De internationale inspecteurs bezochten bijna alle afdelingen en buitenlocaties van het JBZ. Op 8 februari kwam het bericht binnen dat het JBZ officieel de ‘JCI Gold Seal of approval’ ontvangt. Dit meldt het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Tijdens de inspectie volgden de JCI-inspecteurs de route van de patiënt door het ziekenhuis. Vanaf het maken van een eerste afspraak bij de medische secretaresse tot aan de controle bij de arts. Patiënten werden actief betrokken tijdens de toets; de inspecteurs spraken met patiënten, om te horen hoe zij de zorg ervaren.

Onder het motto 'tell me, show me' gingen de vijf internationale inspecteurs met veel verschillende medewerkers in gesprek. De medewerkers lieten zien hoe zij werken, en vertelden daarbij waarom zij zo werken. Zo verifiëren medewerkers bijvoorbeeld voorafgaand aan elke medische handeling of zij echt de juiste patiënt voor zich hebben.

Piet-Hein Buiting, voorzitter Raad van Bestuur: “De JCI-inspecteurs bevestigen dat onze zorg goed en veilig is. Wij zijn dan ook ontzettend trots en blij met het behalen van het JCI-keurmerk. De strenge eisen die JCI stelt, helpen ons om de beste kwaliteit van zorg te geven aan onze patiënten. Alle medewerkers werken hier dag en nacht aan en dit is een bekroning van hun werk.”

De Inspectie voor Gezondheidszorg controleert continu of zorginstellingen voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Omdat het ziekenhuis de best mogelijke zorg wil leveren aan patiënten, is gekozen om het JBZ ook door JCI te laten toetsen. JCI is een van oorsprong Amerikaanse non-profitorganisatie die is opgericht om wereldwijd de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie in de gezondheidszorg te verbeteren.

Door: Redactie Nationale Zorggids