Logo_ministerie-van-volksgezondheid-vws

Het meldformulier van het Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten is vanaf gisteren ook in een Engelstalige versie beschikbaar. Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid van het formulier verbeterd op basis van de eerste gebruikservaring. Dit meldt Rijksoverheid.

Handelsvergunninghouders en fabrikanten kunnen bij het Meldpunt terecht om te melden dat een geneesmiddel voor het eerst of opnieuw in de handel wordt gebracht of dat de handel van een geneesmiddel wordt stopgezet of onderbroken (inclusief een mogelijk tekort). Als een mogelijk tekort ontstaat, omdat een geneesmiddel in kleinere hoeveelheden of in onvoldoende mate in de handel is of wordt gebracht, kan dat ook gemeld worden via het meldpunt. Datzelfde geldt voor een kwaliteitsdefect bij een geneesmiddel. Melden gebeurt via een meldformulier.

De coördinatie van het Meldpunt geneesmiddelentekorten en -defecten ligt bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Het ministerie van Volksgezondheid is opdrachtgever van het meldpunt.

Door: Redactie Nationale Zorggids