Normal_rozijnenbrood_brood

Supermarktketen Albert Heijn haalt het krenten-rozijnenbrood terug uit zijn winkels. Het brood is namelijk verwisseld met muesli-notenbrood. Deze fout kan gevaarlijk zijn voor mensen met een notenallergie. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Klanten die in plaats van rozijnenbrood het muesli-notenbrood hebben gekocht, worden verzocht het product terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terug. Albert Heijn biedt op Facebook zijn excuses aan voor het ongemak.

Voor mensen zonder notenallergie is het brood niet gevaarlijk, maar mensen die hier wel op reageren kunnen last krijgen van bijwerkingen. Een notenallergie kan zorgen voor kleine blaasjes in de mond en keel, zwelling, roodheid, jeuk en tintelingen. Een ergere reactie is anafylactische shock,  die shock, ernstige ademhalingsproblemen of hartritmestoornissen kan veroorzaken. Mensen met een notenallergie worden aangeraden altijd een injecteerbare epinefrine (adrenaline) bij zich te dragen, vaak in de vorm van een EpiPen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids