Logo_13647_jaa_logo_zorgtotaal_2017

Van dementerende ouderen zich weer thuis laten voelen in een verpleeghuis tot gehandicapte kinderen helpen met lopen: in de zorgbranche zijn er meer dan genoeg (technische) innovaties die de kwaliteit van leven fors helpen verbeteren. Op de vakbeurs Zorgtotaal van 14 tot en met 16 maart in de Jaarbeurs in Utrecht staan vier inspirerende bedrijven. Dat meldt Zorgtotaal. 

Als het om de kwaliteit van leven gaat, is Made for Movement een uitstekend voorbeeld van hoe je deze kwaliteit al voor jonge kinderen ingrijpend kunt veranderen met behulp van de juiste technische snufjes. "Bij Made for Movement hebben we twee apparaten ontwikkeld voor kinderen en jongvolwassenen met een handicap: de NF-Walker en de Innowalk", vertelt productmanager Bart van der Kroon. De NF-Walker is een loophulpmiddel, die met de inzet van enige spierspanning helpt om van A naar B te komen. De Innowalk loopt volledig zelfstandig, maar het is wel mogelijk dat de gebruiker meebeweegt."

De opa en oma van Paul van Straalen belandden enige jaren geleden in een verpleeghuis. En hoewel je de kamertjes best gezellig kunt maken, blijft de gang in veel verpleeghuizen toch best klinisch. "Prima, maar dat kan gezelliger", vond Van Straalen. "En aangezien ik mijn eigen bedrijf in visuals en reclame heb, was het idee voor Eigen Deur snel geboren." Het idee is simpel: met unieke deurstickers een echte 'ouderwets, gezellige straat' creëren.

Deb Stoko ontwikkelde een foam die de handen desinfecteert. De schuim is anders dan andere handgels: het voelt prettiger aan, drupt niet op de grond en doodt 99,9 procent van alle virussen, bacterien en schimmels, zegt de marketingmanager van Deb Stoko. Tot slot is Focal Meditech al jaren bezig met de ontwikkeling van verschillende soorten robots, waaronder het eetrobotje Obi. Obi helpt mensen die hun eten niet meer zelfstandig naar hun mond kunnen brengen. “Met name voor ouderen, mensen met spierziektes of bijvoorbeeld met ALS is het een uitkomst”, aldus ontwikkelaar Dick van der Pijl.

Zorgtotaal en Zorg & ICT zijn van dinsdag 14 maart tot en met donderdag 16 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Kijk voor meer informatie op zorgtotaal.nl. Ook de Nationale Zorggids is uiteraard aanwezig op Zorgtotaal. Ook de Nationale Zorggids is uiteraard aanwezig op Zorgtotaal. We zien u graag bij stand B020 in hal 9 voor een kopje koffie! 

Door: Redactie Nationale Zorggids