Normal_slapen_vrouw

Vrouwen met kinderen slapen beduidend minder dan mannen en vrouwen zonder kinderen. Dit bewijzen onderzoekers van de Georgia Southern University. Vaders lijken daarentegen geen slaapproblemen te hebben. Waarom dat zo is weten de onderzoekers niet. Dat meldt RTL Nieuws. 

De wetenschappers bestudeerden voor hun onderzoek bijna zesduizend volwassenen met en zonder kinderen. Ze keken niet alleen naar het aantal uren slaap per nacht, maar ook de vermoeidheid overdag. Tevens is in het onderzoek rekening gehouden met de algemene gezondheid en een eventueel snurkende partner.

Vrouwen blijken vooral te weinig te slapen als zij kinderen hebben. 63 procent van de onderzochte vrouwen onder de 45 jaar zonder kind slaapt ongeveer zeven uur per nacht, tegen 48 procent van de vrouwen onder de 45 jaar met kind. Bovendien voelen de vrouwen met kind zich overdag vaker vermoeid.

Mannen lijken niet beïnvloed te worden door de aanwezigheid van kinderen. Maar waarom dat zo is moeten de wetenschappers nader onderzoeken. “Genoeg slaap krijgen is belangrijk voor de gezondheid, het hart, het gewicht en de geest. Het is dus belangrijk de redenen te onderzoeken waardoor mensen minder nachtrust hebben”, aldus onderzoeker Kelly Sullivan.

Door: Redactie Nationale Zorggids