Normal_rss_entry-79503

Al 528 vrouwen hebben meegedaan aan het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar problemen met siliconen borstimplantaten.

Het RIVM kondigde het onderzoek naar gezondheidsklachten twee weken geleden aan. Het doel daarvan is een beter beeld te krijgen van de verschillende soorten klachten die vrouwen ervaren. Het is nog onbekend wat voor soort tot nu toe zijn binnengekomen. De resultaten worden naar verwachting in het najaar gepubliceerd. Vrouwen hebben tot en met 21 maart de tijd om de onlinevragenlijst in te vullen, aldus het RIVM.

Zowel vrouwen die om cosmetische reden borstimplantaten hebben laten plaatsen als vrouwen die dat lieten doen vanwege een borstreconstructie kunnen deelnemen. De afgelopen jaren is er veel ophef geweest over gezondheidsproblemen bij vrouwen door ondeugdelijke implantaten.

Het onderzoek is anoniem en het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer een drie kwartier. Vrouwen hebben tot en met 21 maart 2017 de tijd om de vragenlijst in te vullen. Vrouwen die tijdens het invullen van de vragenlijst nog vragen hebben, kunnen contact opnemen met het Meldpunt IGZ. De vragenlijst is te vinden op survey.igz.nl/onderzoek_borstimplantaten.  

Door: ANP en Redactie Nationale Zorggids