Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een tandartspraktijk in Hilversum een aanwijzing opgelegd. Tandartspraktijk Van Hugten moet binnen twee maanden maatregelen nemen om de vastgestelde tekortkomingen te herstellen. Dat meldt IGZ. 

De inspectie heeft sinds mei 2016 een aantal inspectiebezoeken gebracht aan Tandartspraktijk Van Hugten. De inspectie zag tekortkomingen op het gebied van infectiepreventie, radiologie en op organisatorisch gebied.
Na de bezoeken en de bevindingen, zijn verbetermaatregelen opgesteld. Maar die zijn nog steeds niet goed uitgevoerd. Daarnaast zag de inspectie op enkele punten dat de zorgaanbieder zelfs achteruit was gegaan.

De aanwijzing betekent voor de zorgaanbieder dat hij zodanige maatregelen dient te nemen dat de geconstateerde tekortkomingen binnen twee maanden zijn hersteld. Gebeurt dat niet, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen. Met (on)aangekondigde bezoeken blijft de inspectie de voortgang nauwlettend volgen.

Door: Redactie Nationale Zorggids