Normal_ambulancetje

Artsen van het Martini Ziekenhuis en het Brandwondencentrum in Groningen kunnen zich beter op de aankomst van een patiënt voorbereiden door vooraf alle nodige informatie te krijgen. Ambulances versturen onderweg al de patiëntgegevens en de mate van de verwondingen. Het team op de Spoedeisende Hulp (SEH) kan zich zo beter voorbereiden op de patiënt en kan bijvoorbeeld hartfilmpjes bekijken die zojuist in de ambulance zijn gemaakt. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

De nieuwe manier van digitale communicatie heeft voordelen voor zowel de patiënt als de artsen. Wanneer de patiënt binnen wordt gebracht, kan de behandeling sneller gestart worden omdat het team al veel informatie over de patiënt heeft ontvangen. “Daarnaast hoeft het ziekenhuis geen gegevens meer handmatig toe te voegen aan het ziekenhuisdossier”, laat het Martini Ziekenhuis weten. Ook is tot op de minuut duidelijk wanneer de ambulance met de patiënt bij het ziekenhuis zal arriveren.

Heeft een patiënt brandwonden, dan kunnen via een beveiligde verbinding foto’s worden gestuurd naar specialisten van Brandwondencentrum Groningen. Zij kunnen de ambulancebroeder voor of tijdens het vervoer adviseren over de beste behandeling totdat de ambulance bij het ziekenhuis arriveert.

Het Martini Ziekenhuis kan patiënteninformatie ontvangen van alle ambulances in Nederland. De koppeling tussen ambulances en het ziekenhuis in Groningen is mogelijk gemaakt in samenwerking met Ambulancezorg Groningen.

Door: Redactie Nationale Zorggids