Normal_prinses_beatrix

Prinses Beatrix is zaterdagochtend 8 april aanwezig bij het 40-jarig jubileum van de Parkinson Vereniging, dat plaatsvindt tijdens Wereld Parkinson Dag 2017. Het jubileumsymposium wordt gehouden in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Tijdens de bijeenkomst geven sprekers hun visie op het thema 'Hoe ziet de (Parkinson)zorg er over een aantal jaar uit?’. Dat meldt Koninklijk Huis.

Prinses Beatrix woont de presentatie bij van Antonio Melendez, die sinds jonge leeftijd de ziekte van Parkinson heeft en hier een boek over schreef. Ook is zij aanwezig bij de presentatie van prof. dr. Teus van Laar, hoogleraar en neuroloog in het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Hij spreekt over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van geavanceerde therapieën.
 
De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening waarbij zenuwcellen langzaam maar zeker afsterven. Door het afsterven ontstaat een tekort aan dopamine waardoor de hersenen verkeerde signalen afgeven aan andere hersengebieden. Dit leidt ertoe dat bij parkinsonpatiënten traagheid, bewegingsarmoede, beven en cognitieve problemen kunnen ontstaan. Er bestaat nog geen behandeling om deze ziekte te genezen.

Door: Redactie Nationale Zorggids