Logo_het_beste_idee

Het Diabetes Fonds is op zoek naar een geweldig idee om het leven met diabetes makkelijker te maken. Deze zoektocht is onderdeel van het programma ‘Het Beste Diabetesidee’. Het is ontwikkeld om te zorgen dat goede ideeën de kans krijgen om te worden uitgevoerd. De keuze van het beste idee wordt door het publiek bepaald. Dat meldt het Diabetes Fonds. 

Diabetes is een voltijdbaan met de patiënt als topmanager. Vaak bedenken mensen zelf handige en leuke oplossingen voor hun problemen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën daadwerkelijk worden uitgevoerd. Daarom stelt het Diabetes Fonds financiering beschikbaar om de beste diabetesideeën in de praktijk te brengen. Per idee kan 5.000 tot 50.000 euro worden aangevraagd.

Iedereen met een goed idee en een haalbaar plan om het leven met diabetes makkelijker te maken kan meedoen. Het doel van het idee is om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren.

Vorig jaar is de Hypo Pleister als winnaar uit de bus gekomen. Het Diabetes Fonds stelde 50.000 uur ter beschikking om het idee verder uit te werken. Een tweede bedrag van 50.000 euro ging naar de app ‘MyDi@MATE’. Twee andere ideeën kregen ieder 25.000 euro: de ‘Dia-Sit’ app en het tv-programma ‘Cooking back to our Roots’.

Vanaf nu tot en met 18 april kunnen mensen hun idee indienen door een filmpje in te zenden. In het filmpje wordt het idee kort gepresenteerd. Een jury maakt een eerste selectie uit de diabetesideeën, waarna het publiek kan stemmen op hun favoriet.

Door: Redactie Nationale Zorggids