Normal_hooikoorts-vrouw

De afgelopen dagen is het aantal hooikoortspatiënten toegenomen. Ook de komende dagen zullen steeds meer mensen jeukende ogen hebben, niezen en rondlopen met een verstopte neus. Vorige week kwamen er rond de zevenduizend Nederlands bij de huisarts met symptomen van hooikoorts. Dit betekent dat het hooikoortsseizoen, ofwel het pollenseizoen, weer is begonnen. Dat meldt RTL Nieuws.

“Er zitten veel pollen in de lucht. Een aantal allergene bomen en planten staat in de bloei en met het mooie weer hebben mensen daar veel last van. Zeker met deze temperaturen en weinig tot geen regen, bouwt de pollenconcentratie zich verder op”, zegt Jennifer Faber van Buienradar. Vooral planten en bomen waarvan de pollen zich via de wind verspreiden zijn de boosdoeners.

Hooikoortsradar houdt dagelijks de hooikoortsbelasting bij en beoordeelt dat op een schaal van 1 tot 10. Vandaag, 31 maart 2017, is de hooikoortsbelasting een 5 of 6. Omdat het dit weekend iets kouder is, zal het cijfer op zaterdag en zondag iets lager uitvallen. Ook door de regen en wind neemt de pollenconcentratie weer enigszins af. 

Door: Redactie Nationale Zorggids