Normal_ambulance__sirene__hulp

Verpleegkundigen van het OLVG in Amsterdam hebben er samen voor gezorgd dat een zieke man zijn stervende vrouw nog één keer kon zien. Het ziekenhuis wilde de man met een ambulance naar zijn vrouw brengen, echter zou de rit niet vergoed worden door Zilveren Kruis. Dit maakte dat één van de verpleegkundigen het heft in eigen handen nam en samen met zijn afdeling een ambulanceritje regelde. Het ziekenhuis betaalde de ambulance namelijk uit eigen zak. Dat melden het Algemeen Dagblad en RTL Nieuws.

Verpleegkundige Thijs Fransen belde de ambulancedienst met het verzoek voor één ambulancerit. Deze verwees hem echter door naar de zorgverzekeraar van de man, die in de eerste instantie nee zei. Daarom nam het ziekenhuis de rit voor eigen rekening. Op dinsdag 4 april kon de man alsnog een bezoek brengen aan zijn stervende vrouw. “Ik ben trots op mijn collega’s en de afdelingshoofden waar ik voor werk”, zegt Fransen op Facebook.

Volgens RTL Nieuws heeft Zilveren Kruis de helft van de rit uiteindelijk toch vergoed, omdat de man in een uitzonderlijk situatie verkeerde. Waar er normaal gesproken een beroep kan worden gedaan op Stichting Ambulancewens, was dat in dit geval niet mogelijk wegens de gezondheid van de man. De ambulances van de stichting zijn niet voorzien van de benodigde apparatuur, waardoor er op zoek moest worden gegaan naar een andere manier om de man bij zijn vrouw te krijgen. Gelukkig kon het ziekenhuis hier zelf een bijdrage aan leveren. 

Door: Redactie Nationale Zorggids