Normal_telefoon__app__apps__data__mobiel

Mensen die kampen met een taalstoornis kunnen zich dankzij een nieuwe Samsung-app weer verstaanbaar maken. De communicatie via de app Wemogee gaat via emoji’s. Dat meldt Bright.nl.

Afasie is een taalstoornis die is ontstaan door hersenschade. Wie kampt met deze stoornis heeft moeite zichzelf verstaanbaar te maken, maar ondervindt ook problemen met het verstaan van anderen. De app Wemogee bevat 140 veelgebruikte zinnen die kunnen worden omgevormd naar emoji’s. Zo is het voor mensen met een taalstoornis gemakkelijker om een gesprek aan te gaan.

De app laat aan de persoon met de taalstoornis emoji's zien. Degene zonder spraakproblemen kan tevens emoji’s ontvangen, maar kan er ook een tekstbericht van krijgen.

“Mensen met afasie begrijpen emoji omdat ze alle aspecten van emoties tonen. Het gebruik van gebaren, plaatsjes en gezichtsuitdrukkingen is vaak genoeg om te begrijpen wat iemand bedoelt”, zo schrijft Samsung in een blogpost.  Het bedrijf ontwikkelde de app samen met spraaktherapeuten. Nederlands wordt nog ondersteund, maar daar komt binnenkort verandering in. 

Door: Redactie Nationale Zorggids