Normal_rss_entry-87033

In het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel zijn donderdagmorgen twee medewerkers gewond geraakt, nadat in het magazijn een vat met ontsmettingsmiddel was gaan lekken. De medewerkers hebben het ontsmettingsmiddel perazijnzuur ingeademd en zijn overgebracht naar de spoedeisende hulp, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Twee afdelingen van het ziekenhuis boven het magazijn zijn uit voorzorg ontruimd. De patiënten zijn overgebracht naar een andere afdeling.

Het ziekenhuis besloot aan het eind van de ochtend alsnog de deuren te sluiten voor bezoekers en patiënten, omdat de spoedeisende hulp, de poliklinieken en het laboratorium voor de zekerheid eerst moeten worden worden geventileerd, aldus de veiligheidsregio. Het is niet duidelijk hoe lang dit gaat duren. Patiënten die voor vandaag een afspraak hadden, worden zoveel mogelijk telefonisch geïnformeerd, meldt het ziekenhuis op zijn website. Het ziekenhuis adviseert patiënten de site regelmatig te raadplegen.

Op de vloer in het magazijn lag een grote plas met perazijnzuur die inmiddels is afgedekt zodat de stof niet verder uitdampt. Het goedje heeft een penetrante geur en veroorzaakt bij inademen ademhalingsklachten.

UPDATE: Een verwarde man heeft mogelijk de zuurlekkage veroorzaakt die donderdag tot problemen leidde bij het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. De politie heeft de 25-jarige man uit Gouda in zijn woning opgepakt. Onderzoek moet nog duidelijk maken of opzet in het spel was.

Door: ANP