Normal_msmotionfoto

Zaterdag 13 mei 2017 staan duizend deelnemers aan de start van het sponsorevenement MS Motion dat voor de vierde keer door het Nationaal MS Fonds georganiseerd wordt. Het hardloop- en wandelevenement vindt plaats op twee mooie locaties in Nederland: het Máximapark in Utrecht en in de regio Midden-Delfland. Dat meldt het Nationaal MS Fonds.

Het bijzondere aan dit evenement is dat veel mensen met MS samen met hun vrienden en familie meedoen met MS Motion. Met elkaar halen zij geld op voor onderzoek naar MS, want veel mensen met MS hebben maar 1 droom: dat er een genezing voor MS gevonden wordt.  


In Utrecht gaat rapper Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen), ambassadeur van het Nationaal MS Fonds, het evenement presenteren. De populaire artiest heeft veel gevoel bij de chronische ziekte MS. Toen Alex 16 was, werd zijn beste vriend ernstig ziek.

Ook ambassadeur Tony Scott is van de partij in Utrecht, waar hij een optreden verzorgt. De Amsterdamse hiphouse rapper scoorde in de jaren negentig meerdere internationale hits en werkte samen met grote namen als Ben Liebrand en Boyz II Men. In 2014 kreeg Tony de diagnose MS.

Deelnemers van MS Motion maken zich sterk tegen MS door met een fysieke tegenprestatie geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van de chronische ziekte MS. In 2016 hebben de deelnemers van MS Motion bijna € 100.000 opgehaald voor onderzoek naar MS. De doelstelling voor dit jaar is een verdubbeling van dat bedrag. Aanmelden of doneren kan via www.msmotion.nl 

Onderzoekers weten niet waardoor MS veroorzaakt wordt en kunnen het daardoor ook nog niet genezen. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal MS-patiënten blijft stijgen. In Nederland hebben zo'n 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1.000 mensen dus. Ieder jaar komen daar ongeveer 450 mensen bij. 

Door: Redactie Nationale Zorggids