Normal_lidl_supermarkt

De verse pastasaus van Chef Select Verse Pastasaus die verkocht wordt in de Lidl, bevat melk echter staat dit niet op de verpakking. Daarom roept de supermarktketen mensen met een melkallergie op om de pastasaus terug te brengen. Dat meldt de NVWA.

De Chef Select Verse Pastasaus met houdbaarheidsdatum 09 juni 2017 kan gevaarlijk zijn voor mensen met een melkallergie of lactose-intolerantie. De verpakkingsstickers van Carbonara en Arrabiata zijn verwisseld, waardoor er niet op de oorspronkelijke Carbonara-verpakking vermeld staat dat er melk in zit. Op de deksel staat carbonara, maar op het potje Arrabiata.

Wie de saus wil  retourneren kan dat ook zonder aankoopbon doen. Het aankoopbedrag wordt volledig vergoed.

Kinderen en volwassenen met koemelkallergie kunnen last krijgen van huidklachten en maagdarmklachten. Ook kan een anafylactische reactie optreden, wat tintelingen, heftige jeuk, luchtwegklachten, hartritmestoornissen of ernstiger inhoudt. In sommige gevallen kan het dodelijk zijn.

Het verschil tussen een melkallergie en lactose-intolerantie ligt bij de oorzaak. Lactose-intolerantie ontstaat doordat het lichaam de lactose die in melk zit niet kan verteren en een allergische reactie ontstaat door de eiwitten die in de melk voorkomen.

Door: Redactie Nationale Zorggids