Zorginstellingen Groningen in het zonnetje gezet

Wethouder Ton Schroor reikte op maandag 29 mei in het stadhuis Social Return Awards uit aan drie zorginstellingen. Het gaat om Zorgclub, Martinizorg en Inter-psy. De bedrijven kregen de award omdat ze zich sterk maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De award bestaat uit een oorkonde en een logo die de bedrijven op hun website en in hun correspondentie mogen gebruiken. Dit meldt de gemeente Groningen.

Wethouder Ton Schroor: “Met deze awards willen we onderstrepen hoe belangrijk we het vinden dat ook zorgorganisaties aandacht hebben voor werknemers die door bepaalde omstandigheden het lastig hebben om aan een baan te komen. We zien steeds vaker mooie samenwerkingen tussen de gemeente en zorgaanbieders ontstaan.” De winnende organisaties zijn erg blij met de award en het logo dat ze het komende jaar mogen gebruiken. In hun dagelijkse praktijk merken zij dat juist deze doelgroep goed past binnen hun organisatie door de klik die er snel is met cliënten.

Vanuit het principe van social return vraagt de gemeente Groningen aan ondernemers die voor haar werkt, om bij de uitvoering van hun opdrachten zich in te zetten voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Zo krijgen deze mensen een kans om werkervaring op te doen en hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Door: Redactie Nationale Zorggids