Logo_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de aanwijzing bij het Medisch Specialistencentrum in Vaals (MSC Vaals) beëindigd. Dit betekent dat het MSC Vaals weer nucleair geneeskundige onderzoeken mag uitvoeren. Dat meldt IGZ. 

Het MSC Vaals is een particuliere kliniek die gebruik maakt van onder andere nucleaire geneeskunde. Daarmee worden onderzoeken uitgevoerd aan het hart, de schildklier of het skelet. Een radioactieve stof wordt in het lichaam gebracht. De straling die vrijkomt wordt gemeten. Die straling geeft informatie over het betreffende deel van het lichaam.

De inspectie legde de aanwijzing op in september 2016. De aanwijzing ging over de omstandigheden waaronder de kliniek de nucleair geneeskundig onderzoeken uitvoerde. Dit gebeurde niet volgens de regels. De patiëntveiligheid was in gevaar.

De IGZ is in januari en mei 2017 weer op inspectiebezoek geweest bij het MSC Vaals. Daarbij bleek dat de kliniek de problemen in de zorgverlening heeft opgelost. Daarom heeft de inspectie de aanwijzing beëindigd.

Door: Redactie Nationale Zorggids