Normal_umc_universitair_medisch_centrum

De Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek naar een dodelijk medisch incident dat zich vorige week voordeed in het UMC Utrecht. Op donderdag 8 juni komt een vrouw tijdens een ogenschijnlijk eenvoudige operatie te overlijden. De familie vermoedt dat de vrouw bij de narcose te veel vocht toegediend kreeg en overweegt juridische stappen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Een familielid van de 35-jarige vrouw vertelt het Algemeen Dagblad dat er volgens de recherche te veel vocht in haar longen zat en dat ze als gevolg daarvan stikte. De politie zelf was nog niet bereikbaar voor een reactie. Ook het ziekenhuis reageert niet inhoudelijk, maar bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden waarvan een melding is gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Een woordvoerder van het ziekenhuis: “Uit privacyoverwegingen kan ik daar verder niet al te veel over zeggen. De inspectie gaat volgens procedure  onderzoek doen naar de calamiteit die heeft plaatsgevonden.” Het ziekenhuis houdt ondertussen contact met de familie.

Het UMC Utrecht is de afgelopen jaren herhaaldelijk negatief in het nieuws gekomen. Zo ontstonden er vorig jaar problemen op de kno-afdeling waar tevens enkele dodelijke calamiteiten zouden hebben plaatsgevonden. Ook zou er sprake zijn van een angstcultuur. Een tijd later kwam het ziekenhuis weer in het nieuws toen er enkele fouten werden gemaakt bij oogoperaties en met gehoorimplantaten. Niet veel later werd het UMC Utrecht onder verscherpt toezicht geplaatst. 

Door: Redactie Nationale Zorggids