Normal_euro_geld_betalen__7_

De Hartstichting ontving in 2016 een bedrag van 62,2 miljoen euro aan inkomsten. In totaal 47,8 miljoen euro werd besteed aan doelbestedingen, een stijging van 33 procent ten opzichte van 2015. Van iedere bestede euro werd 0,84 eurocent uitgegeven aan de strijd tegen hart- en vaatziekten: minder sterfte, minder ziekte en minder leed door samenwerking én het ontwikkelen van meer kennis. Dat meldt de Hartstichting. 

“Het afgelopen jaar werd de samenwerking met partners geïntensiveerd: binnen de wetenschap, het maatschappelijk veld en het bedrijfsleven. Deze ‘medestrijders’ zijn voor de Hartstichting onmisbaar: ze bieden expertise en slagkracht, waarmee we meer beweging in de maatschappij creëren en onze doelstellingen sneller kunnen realiseren. Dankzij de inzet van vrijwilligers, donateurs en zakelijke partners én de vernieuwende werkwijze van onze medewerkers hebben we in 2016 meer inkomsten ontvangen. Concrete oplossingen voor hart- en vaatziekten komen zo steeds dichterbij", aldus Floris Italianer, directeur van de Hartstichting. 

In 2016 investeerde de Hartstichting een totaalbedrag van 24 miljoen euro in wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. De Onderzoeksagenda van de Hartstichting stond daarbij centraal. Daarnaast reikte de Hartstichting voor de 30e keer de Dekker-beurzen uit, specifiek voor toptalenten om innovatief onderzoek te doen.

Samen met de NVVC startte de Hartstichting een onderzoek naar een betere patiëntenregistratie van hartfalen en boezemfibrilleren. Door medische gegevens goed vast te leggen en toegankelijker te maken binnen de wetenschap is er beter onderzoek mogelijk. 

De doelbestedingen bedroegen in 2016 in totaal 47,8 miljoen euro, een forse stijging van 33 procent ten opzichte van 2015. Deze uitgaven hadden betrekking op de financiering van wetenschappelijk onderzoek, het (kwalitatief) versterken van de zorg en behandeling voor patiënten. De overige kosten bleven met 9,3 miljoen euro gelijk. 

Door: Redactie Nationale Zorggids