Normal_rookverbod

ABN AMRO en de Hartstichting maken bekend samen te gaan werken in het streven naar een rookvrije toekomst. De Hartstichting en de bank tekenden daartoe deze week een partnership, waarmee dit doel weer een stap dichterbij komt. Dat meldt de Hartstichting. 

Het is algemeen bekend dat roken de kans op hart- en vaatziektes sterk vergroot. Ieder jaar sterven er in Nederland zo’n 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en nog enkele duizenden aan de gevolgen van meeroken. De maatschappelijke kosten van roken worden door economisch onderzoeksinstituut SEO berekend op 2.000 euro per persoon per jaar. 

Het realiseren van een samenleving waarin niemand meer overlijdt aan de gevolgen van roken is een belangrijke ambitie van de Hartstichting. ABN AMRO ondersteunt dit streven. Door haar betalingsverkeer en een deel van het vermogen onder beheer van ABN AMRO te brengen, kan de Hartstichting haar maatschappelijke doelen samen met de bank realiseren.

De Hartstichting en ABN AMRO onderzoeken tevens samen de mogelijkheden van een Health Impact Bond. Ook wordt er onderzocht hoe Tikkie en andere innovaties kunnen worden ingezet voor het werven van donaties. Medewerkers van de bank kunnen zich via de ABN AMRO Foundation inzetten voor de doelen van de Hartstichting. Bovendien heeft de bank in april 2017 besloten om niet meer te investeren in de tabaksindustrie, omdat de kernactiviteit van deze industrie niet verenigbaar is met de kernwaarden van de bank.

Door: Redactie Nationale Zorggids