Logo_kwf_kankerbestrijding_logo2

GTST-acteur en DJ Ruud Feltkamp wordt het gezicht van TEAM KWF, het hardloopinitiatief van KWF Kankerbestrijding. Samen met de andere deelnemers rent hij mee tijdens een aantal hardloopevenementen in Nederland. Zo wordt geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Dat meldt KWF.

Ruud Feltkamp: “Eén op de drie mensen krijgt de diagnose kanker. Met TEAM KWF kan ik nu echt iets doen: we halen geld op voor onderzoek en komen zo dichterbij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.”

Elke TEAM KWF-editie haalt geld op voor een specifiek wetenschappelijk onderzoeksproject. Zo gaat de opbrengst van TEAM KWF Eindhoven op 8 oktober naar onderzoek op het gebied van slokdarmkanker. Sinds de oprichting van TEAM KWF is 314.070 euro opgehaald en besteed aan vijf onderzoeksprojecten.

Als TEAM KWF-deelnemer ren je samen met elkaar ‘voor het leven en tegen kanker’. Experts, topsporters en natuurlijk Ruud Feltkamp stomen de deelnemers klaar voor hun sportieve uitdaging tegen kanker; een hardloopafstand variërend van 5 kilometer tot de marathon. Naast trainingen en tips over voeding en sponsoring kunnen de deelnemers voor al hun vragen terecht in de TEAM KWF community. Er zijn edities bij onder meer de Dam tot Damloop, de Marathon van Eindhoven en de Utrecht Sciencepark Marathon. Feltkamp rent met alle edities mee. 

Door: Redactie Nationale Zorggids