Logo_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

Het Franciscus Vlietland moet op korte termijn maatregelen nemen op het gebied van infectiepreventie en antibioticabeleid. Op deze twee terreinen voldoet de locatie in Schiedam in onvoldoende mate aan de voorwaarden voor goede zorg, aldus de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dit meldt Skipr.

De inspectie heeft opgemerkt dat er geen structurele scholing plaatsvindt van schoonmaakmedewerkers op het gebied van reiniging en desinfectie. betreft, vindt er geen . Het protocol reinigen en desinfectie is wel in orde, maar door het gebrek aan scholing was de inhoud ervan niet bekend bij de verpleegkundige en schoonmaakmedewerkster die de Inspectie sprak.
 
Ook signaleerde de inspectie dat de regels voor werkkleding niet correct werden nageleefd. Zo liep er een medewerker met lange mouwen onder de werkkleding rond. Een andere medewerker had de jas openhangen. De Inspectie voert een zero tolerance-beleid op het gebied van kleding.
 
Het Franciscus Vlietland moet er binnen drie maanden voor zorgen dat alle werknemers de juiste werkkleding dragen op de juiste manier. Ook moet het ziekenhuis binnen zes maanden een scholingsprogramma hebben gestart voor het schoonmaakpersoneel.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids