Logo_3086-logo

Vandaag heeft minister Schippers van Volksgezondheid in de Staatscourant bekend gemaakt een bedrag van 32,5 miljoen euro aan subsidie beschikbaar te stellen. Deze subsidie is bedoeld om informatie tussen patiënt en zorgverleners, zoals klinieken, beter te ontsluiten. Dit is een van de afspraken die voortvloeit uit het hoofdlijnenakkoord medisch-specialistische zorg 2018, dat door diverse partijen in april ondertekend werd. Dit meldt brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN).

Met deze subsidie kunnen zorgverleners, zoals klinieken, de communicatie met hun patiënt verbeteren, medische informatie eenvoudiger beschikbaar maken en apps ontwikkelen die de zorg transparanter maken.

Directeur Paulette Timmerman van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN): “Met deze subsidie wordt een volgende stap gezet om medisch-specialistische zorgverlening in Nederland te verbeteren voor de patiënt. Het uitgangspunt is dat in 2020 alle Nederlanders digitaal toegang hebben tot hun eigen medische gegevens. Het is, na ons initiatief rondom Zorgladder, een nieuw kansrijk traject dat haar vruchten zal afwerpen. Zorgladder en deze subsidie versterken de positie van de patiënt."

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid zal ZKN klinieken begeleiden in het behalen van de doelen. ZKN roept klinieken op om mee te doen en het ZKN intakeformulier op de website in te vullen voor 15 augustus aanstaande.

Door: Redactie Nationale Zorggids