Normal_rss_entry-99121

De inspectiedienst NVWA "voelt zich niet overvallen'' door de golf van kritiek op het optreden van de toezichthouder over de eierenkwestie van de afgelopen dagen. "In de ogen van heel veel groepen met verschillende belangen doe je het al snel niet goed. Wat voor de één te ver gaat, gaat voor de ander niet ver genoeg. Dat is het lot van de toezichthouder’’, zegt een woordvoerster van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit donderdag.

De NVWA probeert volgens haar de juiste maatregelen te nemen. "Daar waar sprake was van een acuut gevaar voor de volksgezondheid hebben we een publiekswaarschuwing uitgedaan. We publiceren de resultaten niet alleen op onze website, we brengen ook nieuwsberichten uit, staan de media te woord en maken gebruik van social media om zaken onder de aandacht te brengen'', aldus de zegsvrouw.

Politieke partijen haalden woensdag hard uit naar de NVWA om de manier van communiceren over het al dan niet eten van eieren. CDA-Kamerlid Jaco Geurts noemt de onduidelijkheid "onacceptabel''. SP’er Frank Futselaar spreekt van chaos. Voedselwaakhond foodwatch eiste een rectificatie over het advies op de website. Volgens Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid, maakt de NVWA "een potje van het toezicht op ons eten''.

De NVWA verwacht donderdagmiddag alle ei-codes van de besmette bedrijven in het fipronil-onderzoek bekend te maken.

Door: ANP