Normal_normal_stethoscoop__computer__toetsenbord__informatie__medisch

MijnGezondheid.nl is met één miljoen gebruikers het grootste eerstelijns patiëntenportaal van Nederland. Met het portaal kunnen zorggebruikers contact opnemen met hun zorgverleners. Bovendien versterkt het portaal de mogelijkheid voor patiënten om zelf de regie in handen te nemen of houden. Dat meldt Skipr. 

Per 2020 moeten alle zorgverleners een elektronisch patiëntendossiers beschikbaar stellen aan hun patiënten. Op dit moment maken 1.730 zorgverleners gebruik van MijnGezondheid.net. Wie zich aanmeldt bij het portaal kan zijn eigen zorggegevens inzien wanneer hij of zij dat wil. Ook is het hier mogelijk om een online consult te doen, om een afspraak te maken of om labuitslagen in te zien.

In de herfst van 2017 komt maker Pharmapartners met een app die het patiënten mogelijk maakt om zijn gegevens in te zien op de telefoon. Eerst is het alleen inzage mogelijk, en kunnen er medicijnen besteld worden. Later worden ook de mogelijkheid voor een online consult en het maken van afspraken in de app gebouwd.

Door: Redactie Nationale Zorggids