Logo_women_inc._logo

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagochtend 5 oktober aanwezig bij het congres Gender & Gezondheid van WOMEN Inc. in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Tijdens de bijeenkomst staan de nieuwste ontwikkelingen in onderzoek, preventie, diagnose en behandeling binnen gendersensitieve gezondheidszorg centraal. Dit meldt Koninklijk Huis.

Koningin Máxima was in maart 2016 aanwezig bij het WOMEN Inc. congres 'De toekomst van de gezondheidszorg'. Het ministerie van Volksgezondheid maakte toen bekend te investeren in onderzoek naar de verschillen tussen mannen en vrouwen in de gezondheidszorg. Tijdens het congres op 5 oktober delen experts, onder wie artsen, zorgverleners, beleidsmakers en wetenschappers, de nieuwste inzichten binnen hun vakgebied. Wat is er bijvoorbeeld veranderd binnen medische opleidingen, welke rol heeft de farmacie in gendersensitief geneesmiddelenonderzoek en wat moet er nog gebeuren om zorg op maat te kunnen bieden?

WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en versterkt. Een belangrijk thema is gezondheidszorg op maat, waarvoor WOMEN inc. in 2016 de campagne 'Behandel me als een dame' lanceerde.

Door: Redactie Nationale Zorggids