Normal_werken_computer_coderen

Kankerpatiënten stoppen vaak met werken zodra zij de diagnose kanker krijgen. Maar in nieuwe richtlijnen van bedrijfsartsen staat dat mensen met kanker beter kunnen doorwerken of na hun behandeling baat bij hebben bij weer aan het werk te gaan. Werk heeft namelijk een positieve invloed op iemand met kanker, maar bedrijfsartsen doen daar nu nog niet genoeg mee. Dat meldt RTL Nieuws. 

Volgens Desiree Dona van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde, is het belangrijk om als bedrijfsarts contact te onderhouden met de zieke werknemer, ook gedurende  het behandeltraject. Als een arts pas later betrokken wordt, zijn al veel mogelijkheden onbenut gebleven. “Er is dan al veel schade ontstaan, omdat er geen begeleiding of voorlichting is geweest”, aldus Dona.

Kankerpatiënten die blijven werken, hebben het gevoel dat ze onderdeel blijven van de samenleving, bovendien zorgt werk voor afleiding en structuur. Onderzoekers van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam ontdekten dat en minste 20 uur per week werken bijdraagt aan het herstel.

Door: Redactie Nationale Zorggids