Normal_rss_entry-104463

Supermarktketen Albert Heijn haalt de Kip-rode pesto salade van het eigen merk uit de schappen.

Het gaat om producten met een houdbaarheidsdatum van 29 september 2017. Op het etiket staat niet vermeld dat het product lactose en melkeiwit bevat. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen met een melkeiwitallergie en/of lactose-intolerantie.

Klanten met deze allergie en/of intolerantie worden dringend verzocht de salade niet te consumeren en terug te brengen naar een winkel van Albert Heijn, waar zij het aankoopbedrag vergoed krijgen.

De salade levert geen gevaar op voor klanten die geen melkeiwitallergie en/of lactose-intolerantie hebben. Kinderen en volwassenen met koemelkallergie kunnen last krijgen van huidklachten en maagdarmklachten. Ook kan een anafylactische reactie optreden, wat tintelingen, heftige jeuk, luchtwegklachten, hartritmestoornissen of ernstiger inhoudt. In sommige gevallen kan het dodelijk zijn.

Kinderen en volwassenen met koemelkallergie kunnen last krijgen van huidklachten en maagdarmklachten. Ook kan een anafylactische reactie optreden, wat tintelingen, heftige jeuk, luchtwegklachten, hartritmestoornissen of ernstiger inhoudt. In sommige gevallen kan het dodelijk zijn.

Door: ANP