Normal_logo_logo_medisch_spectrum_twente

De Hart&Vaatgroep heeft de vaatzorg van Medisch Spectrum Twente (MST) bekroond met het ‘Vaatkeurmerk 2017’. MST voldoet opnieuw aan alle door de patiëntenorganisatie opgestelde kwaliteitseisen. MST is het enige ziekenhuis in Overijssel dat aan alle criteria van het vaatkeurmerk voldoet. Dat meldt MST.

De beoordelingspunten zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met: vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. Het Vaatkeurmerk 2017 geeft een vollediger beeld van de kwaliteit van de zorg rondom behandelingen van etalagebenen, aneurysma en halsslagadervernauwing.

Op de website van de Hart&Vaatgroep is te lezen welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk 2017 hebben behaald. Nieuw dit jaar is dat ook de resultaten van aneurysma-operaties op de website te zien zijn: aantallen complicaties, re-interventies, heropnames en overlijden.

Het keurmerk helpt vaatpatiënten, hun verwijzers en zorgverzekeraars een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden. Bob Geelkerken, vaatchirurg MST “Wij behandelen jaarlijks meer dan 2.000 patiënten met slagaderproblemen. Daarmee is MST één van de grotere vaatcentra van Nederland. Ervaring en samenwerking telt in vaatchirurgie. Vaatchirurgie doe je niet alleen, door de goede samenwerking tussen onze vaatchirurgen, interventieradiologen, hartchirurgen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen, is een vaatpatiënt bij MST verzekerd van een goede en veilige behandeling. Dit keurmerk bevestigt de goede kwaliteit van onze vaatzorg, iets waar we dagelijks enorm ons best voor doen.”

Door: Redactie Nationale Zorggids