Normal_ehealth__stethoscoop__computer__laptop

Technologie maakt het steeds meer mogelijk de kwaliteit van leven te verbeteren, contact met zorgverleners makkelijker te maken en de regie over de eigen gezondheid te vergroten. Deze technologie draagt ook bij aan de betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Vaak blijkt dat dit soort slimme zorgtechnologie bij een breed publiek nog grotendeels onbekend is. Daarom staat het ministerie van Volksgezondheid samen met Bureau Zorginnovatie van 19 tot en met 23 september met een pop-up showroom op de 50PlusBeurs. Dat meldt Rijksoverheid. 

In de showroom ‘Zorg van Nu’ kunnen bezoekers kennismaken met een aantal van deze technologieën. Denk bijvoorbeeld aan een programma dat online logopedie aanbiedt, animaties die bijsluiters van medicijnen op een heldere manier kunnen uitleggen en slimme huishoudelijke apparaten die ouderen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Het doel is om mensen te laten ervaren welke voordelen er met deze technologie behaald kunnen worden, voor zichzelf als patiënt, maar ook als mantelzorger of vrijwilliger. Ze kunnen productdemonstraties bijwonen, meedoen aan een quiz en enkele toepassingen om de gezondheid te meten zelf uitproberen. Ook is er ruimte voor bezoekers om in gesprek te gaan met het ministerie van Volksgezondheid en bureau Zorginnovatie, om vragen te stellen, ervaringen te delen en samen oplossingen te verkennen voor de problemen die worden ervaren.

Na de 50PlusBeurs toert de showroom verder. Zo vestigt de showroom zich tijdelijk in Rotterdam. Gedurende vier maanden kunnen medewerkers uit de zorg, bestuurders, politici en andere geïnteresseerden zich hier laten informeren over innovatieve zorgtechnologie. Daarna bezoekt de showroom verschillende evenementen en publieksbeurzen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids