Logo_fusie-beeldmerk-bergman-clinics-nl-healthcare

De beoogde fusie van Bergman Clinics en NL Healthcare zou de kwaliteit en de hoge zorgkosten moeten verbeteren. Beide partijen denken met de fusie niet alleen meer patiënten te kunnen helpen, maar ook te groeien in het aantal klinieken en het personeelsbestand. Door de fusie zouden de twee partijen de grootste aanbieder van medisch specialistische zorg via focusklinieken worden. Dit meldt NU.nl.

In focusklinieken worden verzekerde behandelingen uitgevoerd die zich richten op één specialisme. Het is anders dan privéklinieken, waarvoor de patiënten zelf de kosten moeten betalen. Bergman Clinics heeft in Nederland 25 vestigingen en NL Healthcare heeft 18 klinieken in bezit. Ingrepen zoals knie-, schouder-, voet- en enkeloperaties worden hier uitgevoerd.

Door het aantal medisch specialistische klinieken bij elkaar te verzamelen, zou de kwaliteit van zorg gewaarborgd worden. Ook denken de zorgaanbieders zo meer tegenwicht te kunnen bieden richting zorgverzekeraars. Deze kopen behandeling zo scherp in, dat het voor zorgaanbieders heel lastig is om overeind te blijven staan en kwalitatief hoge zorg te verlenen. “Om dit goed te kunnen doen, is het van belang dat de organisatie een bepaalde omgang heeft en het volume op aandoeningsniveau significant toeneemt”, aldus Bart Malenstein, CEO van Bergman Clinics.

De fusie moet nog goedgekeurd worden door toezichthouders en ondernemingsraden. Voor het einde van het jaar zou de fusie afgerond kunnen zijn, is de verwachting van NL Healthcare en Bergman Clinics.

Door: Redactie Nationale Zorggids