Logo_vgz_zorgverzekering

Zorgverzekeraar VGZ en Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk gaan via een meerjarencontract samenwerken om de zorg te verbeteren. De komende drie jaar wordt door de partijen ingezet op langere kosten terwijl de zorg voor patiënten omhoog gaat. Steeds vaker wordt ingezet op langere contracten, zodat het ziekenhuis meer mogelijkheden heeft om de verbeteringen te ontwikkelen en op poten te zetten. Dit meldt Skipr. 

“Het St Jansdal is de goede weg van innovaties ingeslagen”, aldus Bart Kokee, zorginkoper van VGZ. “Wij willen het ziekenhuis graag helpen bij het realiseren van hun strategie.” De innovaties zijn bijvoorbeeld gericht op meer regie voor de patiënt en e-health. Het voordeel is dat patiënten meer betrokken worden bij hun behandeling en dat zij ook thuis informatie kunnen delen, bijvoorbeeld door de resultaten van de bloeddrukmeter digitaal door te geven. Het ziekenhuis werkt met zogenoemde ‘digitale dokters’ die de mogelijkheden van e-health verder onderzoeken.

Financieel directeur Arend Jan Poelarends van het St Jansdal is enthousiast over het meerjarencontract met VGZ, waar ook de merken Univé en IZZ bij horen. “De driejarige afspraak met VGZ helpt ons om de veranderingen goed en beheerst uit te kunnen voeren. Het geeft de komende jaren zowel voor de verzekerden van VGZ en ook Univé als voor het ziekenhuis de zekerheid dat er zorg verleend en ontvangen kan worden.”

Door: Redactie Nationale Zorggids