Normal_feest_evenement_festival_concert

Op het Amsterdam Dance Event (ADE) worden deze week pillen uitgedeeld die gehoorschade moeten helpen voorkomen.  Bestandsdelen als vitamine A, C en E en magnesium zouden de cellen in de binnenoor moeten beschermen. Althans, zo staat op de website van Hearing Health Science. Vertegenwoordigers van de Nationale Hoorstichting en de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde twijfelen aan de werking ervan. Dat meldt RTL Nieuws. 

Marie-Claire Bovet van de Nationale Hoorstichting en Jan van Borden van Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde missen wetenschappelijk bewijs. En adviseren mensen ook om oordopjes te gebruiken, zolang de werking van de pillen nog niet bewezen is. “Zolang die publicatie er niet is dat dat bikkelhard beschermt: niet doen”, zegt Van Borden.

De ontwikkelaar, Hearing Health Science, adviseert eigenlijk hetzelfde: slik niet alleen de pil, maar gebruik ook oordoppen of andere gehoorbescherming. De pilletjes, die geregistreerd staan als voedingssupplementen, moeten ook gezien worden als preventiemiddel, zegt bestuursvoorzitter Barry Seifer. Tot  nu toe is er alleen onderzoek gedaan op cavia’s en daaruit bleek dat de zogenoemde Soundbites bescherming biedt tot 30 decibel.

Door: Redactie Nationale Zorggids