Logo_logo_ziekenhuisgroep_twente_zgt

De banken en zorgverzekeraars waarmee Ziekenhuisgroep Twente  (ZGT) zaken doet, hebben een herstelplan van het ziekenhuis ontvangen. Hiermee reageert ZGT op een bericht van de Telegraaf waarin werd beweerd dat het herstelplan niet tijdig was ingeleverd. Het ziekenhuis bevindt zich in financieel zwaar weer en herstelplan moet ervoor zorgen dat het ziekenhuis kan voortbestaan. Dat meldt Tubantia. 

Afgelopen juni liet het ziekenhuis zelf al weten te kampen met financiële problemen. Er is een structurele resultaatsverbetering nodig van 10 tot 15 miljoen euro. Om dit te bereiken zegde het ziekenhuis toe een verbeterplan op te stellen. De Telegraaf stelde dat ZGT de deadline van 1 oktober niet had gehaald, maar dat is direct door het ziekenhuis ontkend. Het ziekenhuis weigert aan te tonen dat het plan echt is in te leveren.

Een update volgt, zodra de ziekenhuismedewerkers eind deze maand zijn geïnformeerd over de aankomende veranderingen. Het kan zijn dat er gedwongen ontslagen zullen vallen, maar wat de omvang hiervan zal zijn, is nog niet bekend. 

Door: Redactie Nationale Zorggids