Normal_hiv_aids

Prinses Mabel van Oranje-Nassau zal aanstaande zaterdag een medaille ontvangen voor haar inzet tegen hiv en aids. De prinses krijgt in Berlijn de World without Aids Awards uitgereikt tijdens benefietgala het Opera Gala. Eerder ontvingen onder andere Bill en Melinda Gates en ontwerper Jean Paul Gaultier de prijs. Dit meldt RTL Nieuws. 

Prinses Mabel van Oranje zet zich al jaren in tegen aids en hiv. Dit doet ze onder andere bij de Open Society Foundation en bij Elders, een raad van ‘wijze staatslieden’ die bijeengebracht zijn door Nelson Mandela. Ook bij haar huidige werk voor Girls Not Brides is de preventie en behandeling van hiv en aids een terugkomend thema.

In 2004 sprak ze in Thailand op het Wereld Aids Congres en ze ook bijna ieder jaar te gast bij Amsterdam Diner. Tijdens dit jaarlijkse benefietgala wordt geld ingezameld voor de bestrijding van hiv en aids. Zaterdag vindt de 24e editie van het Opera Gala plaats. Dit benefietgala geldt als één van de belangrijkste liefdadigheidsevenementen van Duitsland.

Door: Redactie Nationale Zorggids