Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De minister van Volksgezondheid heeft op advies van Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ i.o.) twee bevelen aan tandartspraktijken beëindigd. Het gaat om Sensodent  B.V. in Emmen en tandartspraktijk J. Vissi  Hoogeveen B.V. in Hoogeveen. Dit meldt IGJ.

De bestuurder heeft deze twee tandartspraktijken definitief gesloten, waardoor de inspectie het advies gaf aan de minister om de bevelen te beëindigen. De inspectie gaf niet het advies om het bevel aan tandartspraktijk J. Vissi Oost-Groningen B.V. in Winschoten te beëindigen. Deze praktijk is van dezelfde bestuurder.

De inspectie legde de bevelen aan de praktijken op 24 augustus op en de minister verlengde de bevelen op 31 augustus (Hoogeveen, Oost-Groningen en Sensodent). De inspecteurs zagen bij onaangekondigde bezoeken ernstige tekortkomingen op het gebied van infectiepreventie, radiologie, dossiervoering en organisatorische aspecten. Ook werden er voorbehouden handelingen onbevoegd zelfstandig uitgevoerd.

In de brief Beëindiging verlenging bevel is ten onrechte vermeld dat er op 10 oktober 2017 een inspectie heeft plaatsgevonden. Dit moet zijn: Op 10 oktober 2017 heeft de inspectie gegevens van de zorgaanbieder ontvangen.

Door: Redactie Nationale Zorggids