Normal_botox_cosmetisch

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de Avichi kliniek een aanwijzing gegeven. Avichi kliniek, een kliniek voor cosmetische behandelingen, biedt ook zorg aan onder de namen  ‘AVICHI AESTHETIC FACE & BODY CLINIC’ en ‘AVICHI - Esthetische kliniek voor gezicht en lichaam en kleine chirurgische ingrepen’. Dat meldt IGJ. 

De inspectie ontving twee meldingen over de kliniek. Deze meldingen waren aanleiding voor een inspectiebezoek op 3 oktober 2017. Tijdens dit bezoeken bleek dat er sprake was van tekortkomingen in de zorgverlening op alle onderdelen (bestuurlijke verantwoordelijkheid, professionaliteit, kwaliteit en veiligheid, dossiervoering, zorgproces, infectiepreventie, medicatieveiligheid en medische technologie). Gelet op de ernst en de omvang van de tekortkomingen besloot de inspectie een aanwijzing te geven.

 Avichi kliniek moet binnen drie maanden maatregelen nemen om de tekortkomingen in de zorgverlening op te lossen. Verder mag Avichi kliniek geen invasieve behandelingen of behandelingen met medische hulpmiddelen meer uitvoeren, tot de inspectie heeft vastgesteld dat zij op een achttal punten maatregelen heeft genomen en tekortkomingen zijn hersteld.

De kliniek moet binnen drie maanden de problemen oplossen. Voldoet de zorgaanbieder niet aan de aanwijzing, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.  

Door: Redactie Nationale Zorggids