Normal_rekenmachine_geld

Het Havenziekenhuis in Rotterdam is technisch failliet. Al enkele jaren kampt het ziekenhuis met verliezen, maar het verlies van 32 miljoen in 2016 heeft nu geleid tot een negatief vermogen van meer dan 21 miljoen euro. Het Havenziekenhuis is onderdeel van het Erasmus MC en wordt vanwege het faillissement omgebouwd tot een polikliniek waar patiënten alleen terechtkunnen voor consultaties en simpele behandelingen. Dat meldt RTL Nieuws. 

De ingewikkelde zorg die het Havenziekenhuis eerder verleende, komt nu te liggen bij het Erasmus MC, Fransiscus Vlietland, het Maasstad Ziekenhuis en het IJsselland Ziekenhuis. Ook het merendeel van het personeel verhuist mee. “Het indirecte personeel wordt in fasen boventallig. Er wordt ingezet op mobiliteit binnen de partnerziekenhuizen”, zo is te lezen in de toelichting op de jaarrekening.

Wie boventallig wordt verklaard, doet tot eind 2018 mee aan het Sociaal Plan. Dit houdt in dat het Havenziekenhuis helpt met zoeken naar werk binnen de overige vier ziekenhuizen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids