Normal_ogen

Je ogen zijn een van de belangrijkste organen van je lichaam. En daarbij kwetsbaar en onvervangbaar. Zeker als je lenzen draagt is een goede oogverzorging essentieel. Heb je last van droge, geïrriteerde of jeukende ogen? Voedingssupplementen of oogdruppels bieden vaak de oplossing. Ze bevorderen de gezondheid van je ogen en je kun ze heel makkelijk online bestellen.  

Verzorg je ogen optimaal

Veel voorkomende oogklachten bij lensdragers zijn droge, jeukende of geïrriteerde ogen. Deze oogklachten kunnen het dagelijks functioneren knap lastig maken. Niets lijkt te helpen en het aanraken van de ogen maakt de klachten alleen maar erger. Gelukkig zijn er speciale producten die oogirritaties tegengaan. Online shops zoals Oogzorgproducten.nl bieden een breed assortiment aan producten die deze klachten effectief verhelpen. En voorkomen. Van oogdruppels om de symptomen van hooikoorts en droge ogen tegen te gaan tot voedingssupplementen om de oogfuncties optimaal te ondersteunen.

Oogverzorging en lenzen

Het dragen van lenzen vereist dus extra oogverzorging. Als je jouw lenzen niet goed reinigt, neemt het risico op irritaties en infecties toe. Het is dus belangrijk dat je als lensdrager veilig en gezond lenzen draagt. Was je handen voor je aan je ogen of lenzen komt en gebruik uitsluitend lenzenvloeistof die geschikt is voor de lenzen die je gebruikt. Probeer ook je lenzenbakje iedere keer na gebruik schoon en droog te maken en regelmatig te vervangen. Draag de lenzen niet langer dan de aanbevolen periode en ga niet slapen of zwemmen met lenzen in. 

Draag lenzen die bij je ogen passen

Er zijn verschillende soorten lenzen: daglenzen, nachtlenzen, weeklenzen en maandlenzen. Maandlenzen kunnen vaak voorzien in de meest specifieke wensen en behoeften voor je ogen. Heb je bijvoorbeeld last van droge ogen, maar wil je toch lenzen dragen? Kies dan voor maandlenzen met silicone hydrogel materiaal. Dit laat veel meer zuurstof door, waardoor deze lenzen gezonder zijn voor het oog en bovendien comfortabeler zitten. Voor het optimale comfort heeft u wel de juiste lenzenvloeistof nodig, kijk op de verpakking van de lenzenvloeistof of deze geschikt is voor lenzen van silicone hydrogel of vraag advies aan een specialist.