Logo_logo_micreos

Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Micreos, dat alternatieven voor antibiotica ontwikkelt op basis van bacteriofagen-technologie, heeft onlangs in Estland de halve finale van Ideas from Europe (het Eurovisie Songfestival voor Innovatie) succesvol doorstaan. Micreos werd uit 28 deelnemende Europese landen door de jury unaniem gekozen als één van de tien finalisten. Op 24 april 2018 kiest  een toonaangevende jury de meest belangwekkende innovatie van Europa. Dat meldt Micreos. 

De ”Ideas from Europe” competitie in de hoofdstad van Estland werd bijgewoond door honderden beleidsmakers, ondernemers, investeerders en ontwikkelaars uit 28 Europese landen. De 28 halve finalisten introduceerden hun innovatie in een maximaal drie minuten durende pitch voor een live publiek.

Micreos CEO Mark Offerhaus is verheugd met de finale plaats: “Antibiotica-resistentie is wereldwijd een enorm en toenemend probleem. Met onze technologie is het voor het eerst mogelijk om alleen de slechte bacteriën te doden en de goede - die essentieel zijn voor onze gezondheid - met rust te laten. We helpen al veel mensen met huidaandoeningen en diabetische wondinfecties, veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus aureus, inclusief de resistente MRSA. Maar we staan pas aan het begin." 

Door: Redactie Nationale Zorggids