Normal_ademnoot

Op zaterdag 17 februari 2018 organiseert het Longfonds in samenwerking met Philips een uniek zangevenement ‘ADEMNOOT’. Duizenden zangliefhebbers vormen die dag één megakoor om aandacht te vragen voor mensen met een longziekte en longonderzoek te steunen. Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley zingen ook mee. Dat meldt het Longfonds. 

Ruim één miljoen mensen hebben een ongeneeslijke longziekte. Ademhalen is voor hen een dagelijkse of terugkerende strijd. En elk jaar overlijden er duizenden mensen aan een longziekte. Daarom geeft het Longfonds - in samenwerking met Philips - heel zingend Nederland de kans actief hun stem te laten horen voor mensen met een longziekte. Alle deelnemers aan ADEMNOOT vormen als tweede, derde en samen ontelbare stemmen de concrete steun voor mensen met een longziekte.

Het Klokgebouw in Eindhoven wordt op 17 februari omgetoverd tot een concertzaal waar orkestleider Stephan Geusebroek zorgt voor een prachtig arrangement die zo met de zaal een megakoor vormt, geïnspireerd op het succesvolle Choir Choir Choir. Tickets zijn verkrijgbaar op ADEMNOOT.NL

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Philips strijdt mee. Philips en het Longfonds werken al langer samen om mensen bewust te maken van gezonde longen en de invloed van hun omgeving daarop. Ook werkt Philips, in samenwerking met Longfonds aan oplossingen en innovaties die het leven van mensen zoals Hilda en Nancy kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld op het gebied van zuurstoftherapie, beademingszorg en respiratoire toediening van medicijnen.

Door: Redactie Nationale Zorggids