Normal_fruit

Nederlanders zijn bereid om meer te betalen voor groente en fruit, maar kopen er minder van. Ten opzichte van het jaar ervoor ging in 2017 3 procent minder fruit in gewicht mee naar huis. GroentenFruit Huis maakte deze cijfers afgelopen woensdag bekend. Dat meldt Telegraaf. 

Het gaat hier met name om de consumptie thuis. Fruit en groente uit de supermarkt is minder populair, maar in restaurants is het afgelopen jaar juist een toename in de consumptie van fruit en groente geweest.

GroentenFruit berekende de huidige gemiddelde groente- en fruitinname en die staat nu op 113 gram fruit en 139 gram groente per persoon per dag. Als we dan naar de Schijf van Vijf kijken, blijkt dat we vooral te weinig groenten eten. Dagelijks zouden we daar 250 gram van moeten binnenkrijgen, ruim 100 gram meer dan dat we nu doen. Waar GroentenFruit wel vooruitgang ziet is de markt voor biologische producten en gemaksproducten, zoals maaltijdsalades. 22 procent van de verkochte groenten zijn voorbewerkte groenten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids