Normal_operatie

Het heeft even moeten duren, maar de nieuwe operatiekamers van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal zijn eindelijk klaar voor gebruik. Begin 2017 waren ze eigenlijk al klaar én in gebruik genomen, maar al snel werden er vliegjes gevonden waardoor het complex weer gesloten moest worden. De veiligheid van de patiënt kwam door de beestjes in gevaar. Dat meldt NU.nl.

In januari vorig jaar stonden tweehonderd operaties op de planning, maar die moesten uitgesteld worden. Patiënten die al in het ziekenhuis lagen, moesten naar het ziekenhuis in Emmen of Hoogeveen (allemaal onderdeel van Treant Zorggroep) om daar hun operatie te ondergaan.

Dat het een jaar heeft moeten duren totdat het operatiecomplex weer heropende, heeft te maken met het uitgebreide onderzoek dat plaatsvond na de vondst van de insecten. Zo moest het ziekenhuis achterhalen waar de vliegjes vandaan kwamen en hoe het probleem kon worden opgelost. Uiteindelijk moest een deel van de buitengevel worden afgedicht met een speciale pasta zodat er niets meer naar binnen kon vliegen of kruipen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids