Normal_geld_rekenmachine_belasting

Omdat VGZ beslag heeft laten leggen op 7 miljoen euro, is revalidatiezorgverlener Ciran overgegaan tot de aanvraag van uitstel tot betaling. Ook is er inmiddels een bewindvoerder aangetrokken. Dat meldt Skipr. 

Als zorgverzekeraar VGZ geen beslag had laten leggen op miljoenen euro’s, dan had Ciran ook geen uitstel van betaling hoeven aanvragen, zegt bestuurder Peter de Kubber van Ciran. Verschillende bedrijven die gelieerd zijn aan Ciran zijn inmiddels failliet verklaard, waaronder top-Care. Daar heeft Ciran zeven revalidatieklinieken ondergebracht.

Inmiddels zijn de gesprekken gestart met een potentiële kandidaat die Top-Care wil overnemen. Als de gesprekken slagen, kan de organisatie alsnog een doorstart maken. Overigens had dit gelieerde bedrijf nog een lening van 5 miljoen openstaan bij de Rabobank. Bij een doorstart, bestaat de kans dat de bank het geld nog terugziet.

Vorig jaar bleek dat zorgverlener Ciran fraudeerde met zorgdeclaraties en zo meer geld binnenkreeg dan het verdiende. Verschillende zorgverzekeraars beschuldigden de organisatie van fraude. VGZ stapte naar de rechter en eiste 20 miljoen euro terug. 

Door: Redactie Nationale Zorggids