Logo_health_machine

Maak op 25 januari 2018 onderdeel uit van de aftrap van een geoliede, samenhangende gezondheidszorgmachine die in dienst van alle West-Friezen draait. Tijdens de allereerste Health Machine WF sleutelen de samenwerkende organisaties aan de toekomst van zorg in de mooie regio. Samen maken ze West-Friesland de meest vitale en innovatieve regio van Nederland. Dat meldt Health Machine WF. 

Tijdens Health Machine WF 2018, een initiatief van Omring, Westfriesgasthuis, GGZ Noord-Holland-Noord, Gezondheidscentrum Kersenboogerd en ZONH en mede mogelijk gemaakt door Wilgaerden, Leekerweide, Geriant en de Gemeente Hoorn, worden bezoekers uitgedaagd na te denken over innovatieve manieren om de zorg in de regio te verbeteren. Het festival levert volop inspiratie om de radertjes te laten draaien. Zo is er bijvoorbeeld een Innovatieplaza, waar startups en bedrijven hun vernieuwende ideeën en diensten demonstreren. Ook aanwezig is Paul Iske, Hoogleraar Open Innovation & Business Venturing en oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Paul deelt zijn bijzondere kijk op innovatie met de festivalbezoekers.

Handen uit de mouwen

De hoofdact van Health Machine WF? Dat zijn de bezoekers zelf. Tijdens verschillende workshops steken zij hun handen uit de mouwen. Health Machine WF heeft een vijftal mensen in beeld gebracht. Mensen die op één of andere manier hulp nodig hebben. Aanwezigen worden uitgenodigd na te denken over vernieuwende manieren waarop deze mensen geholpen kunnen worden. Het gaat niet alleen om technische vernuften, maar ook nieuwe, sociale manieren van organiseren.

Club van 100

Na het festival wordt er een Club van 100 samengesteld, een bruisend innovatienetwerk dat voor de voortstuwing van innovatie in de regio zorgt. Binnen de Club van 100 gaan vijf teams aan de slag met de uitwerking van de innovatieve ideeën gevormd tijdens het Health Machine WF. De drie beste ideeën worden uitgevoerd. Zo wordt er wezenlijk bijgedragen aan het innoveren van de regio.

Plaats en tijd

Ook het onderwijs wordt nauw betrokken bij Health Machine WF. Vandaar dat de festivallocatie in het hart van het onderwijs plaatsvindt, op 25 januari 2018 bij het ROC Horizon College in Hoorn. Bezoekers zijn welkom van 16:00 tot 20:00. In totaal zijn er 300 tickets beschikbaar, waarvan 150 gereserveerd voor enthousiaste inwoners van de regio. De andere helft is bestemd voor professionals of ondernemers die op directe of indirecte manier een bijdrage willen leveren aan de vernieuwing van de gezondheidszorg. 

(Dit is een advertorial)