Normal_logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de Reinaert Kliniek in Maastricht een dwangsom opgelegd. De kliniek voldoet nog niet volledig aan de eerder opgelegde aanwijzing. De last onder dwangsom bedraagt 1000 euro per week met een maximum van 10.000 euro. Dat meldt IGJ. 

De Reinaert Kliniek is een particuliere kliniek. Er worden medisch specialistische behandelingen uitgevoerd die de inspectie al langere tijd in de gaten houdt. In mei 2017 legde de inspectie een bevel op dat gevolgen had voor de operaties die werden uitgevoerd bij de Reinaert Kliniek.

De kliniek nam hierop maatregelen, waarna er geen sprake meer was van acuut gevaar. Het bevel werd daarom niet verlengd. Een aantal zaken was echter niet blijvend goed geregeld. Daarom volgde in juni 2017 een aanwijzing. De kliniek kreeg drie maanden de tijd om te verbeteren.

De Reinaert Kliniek heeft aan een deel van de aanwijzing voldaan, maar nog niet aan alles. Er zijn acht punten waar de kliniek nog niet aan voldoet. Die gaan onder meer over het zorgproces, infectiepreventie en medische technologie. Als de kliniek binnen vier weken alsnog verbeteringen doorvoert, wordt de last onder dwangsom niet geïnd.

Door: Redactie Nationale Zorggids