Logo_logo_skinvision

SkinVision, een Nederlandse app waarmee je huidkanker kunt opsporen, is wereldwijd bekendheid aan het vergaren. Inmiddels zijn er zo’n 1,2 miljoen gebruikers verspreid in vijftig landen. In Amerika is de app nog niet uitgebracht, maar dat gebeurt binnenkort. Dat meldt RTL Nieuws.

Wie een verkleurde moedervlek of ander verdacht plekje op zijn huid heeft, kan de app raadplegen door een foto te uploaden. Deze foto wordt dan door een database gehaald, met daarin miljoenen foto’s. Vervolgens controleren echte dermatologen de foto en zij geven uiteindelijk het advies voor eventuele vervolgstappen.

SkinVision benadrukt dat het geenszins een zorgprofessional wil vervangen. “Dat is niet de discussie, de app kan geen operatie doen. Wat we wel kunnen doen is in een zeer vroegtijdig stadium signaleren dat een plek verdacht is en daarna de gebruiker advies geven”, zegt directeur Erik van Heus.

Het bedrijf heeft nog genoeg ambities. Zo wil het om de tafel met verzekeraars, zodat mensen ieder kwartaal hun huid kunnen controleren zonder tegengehouden te worden door geld (een Skin Vision-abonnement kost op jaarbasis 25 euro en los 2 euro per foto). Een paar verzekeraars zijn al een samenwerking aangegaan. Ook wil SkinVision groeien naar veertig miljoen gebruikers voor 2023. 

Door: Redactie Nationale Zorggids