Normal_logo_ema_europees_geneesmiddelenagentschap

Op donderdag 22 februari bezoekt een delegatie van het Europees Parlement Amsterdam. In de middag ontvangt minister en vicepremier Hugo de Jonge van Volksgezondheid de Europarlementariërs. Tijdens dit bezoek zal de delegatie informatie krijgen over de voortgang van de verhuizing van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) naar Nederland. Dat meldt Rijksoverheid. 

Aan de hand van presentaties en rondleidingen krijgen de Europarlementariërs een uitleg over de werkzaamheden tot nu toe, over wat er al is bereikt en bezoeken zij het tijdelijk onderkomen van het agentschap. De lunch wordt verzorgd in aanwezigheid van locoburgemeester van Amsterdam, Udo Kock.

De voorbereidingen voor de verhuizing van het EMA naar het Spark-gebouw als tijdelijke locatie zijn in volle gang. De delegatie krijgt tijdens het bezoek een impressie van hoe de inrichting van het gebouw wordt aangepast om te voldoen aan de wensen van het EMA.

Een belangrijke toezegging die Nederland heeft gedaan is de continuïteit van het werk van het EMA te garanderen. Deze continuïteit hangt grotendeels samen met de bereidheid van medewerkers om mee te verhuizen met het agentschap. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen is er een helpdesk ingericht om medewerkers te helpen bij vragen over onder andere huisvesting, onderwijs voor kinderen, banen voor partners en administratieve procedures. Vanaf deze week start de professionele één-op-één begeleiding van medewerkers. Op deze manier maken de medewerkers van het EMA een goede start in Nederland.

Door: Redactie Nationale Zorggids